

Echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap
Het gaat niet langer en u wilt scheiden. Hiervoor moet u veel regelen. Wat moet u regelen? Waarover moet u afspraken maken? En hoe werkt het eigenlijk als u kinderen hebt?
Gemeenschap van goederen
Scheiden en getrouwd of geregistreerd partnerschap in gemeenschap van goederen? Dan moeten het huis, geld, bezittingen, eventueel bedrijf of eventuele schulden eerlijk verdeeld worden. Deze afspraken worden vastgelegd in een zogeheten echtscheidingsconvenant (bij echtscheiding) of in een overeenkomst (bij geregistreerd partnerschap). Niet alle bezittingen hoeven bij een gemeenschap van goederen te horen, er kunnen uitzonderingen gemaakt zijn bij bijvoorbeeld een erfenis waarin bepaald is dat die erfenis voor één van beiden is of bij verknochte goederen en schulden die op een bijzondere manier zijn verbonden aan de persoon. Als u en uw partner het eens zijn over de verdeling dan kunt u deze afspraken vastleggen in een echtscheidingsovereenkomst. Hierin staat dat u gaat scheiden, wat de verdeling van bezittingen, woning en eventuele schulden zijn, is een verrekening of verevening van pensioenrechten opgenomen en indien er kinderen zijn staat er ook in hoeveel alimentatie er betaald wordt. Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Dan moet u ook een ouderschapsplan maken.
Beperkte gemeenschap van goederen
Scheiden en getrouwd of geregistreerd partnerschap in beperkte gemeenschap van goederen? Dan moeten goederen en schulden die gezamenlijk zijn opgebouwd eerlijk verdeeld worden, dat geldt ook voor zaken die voor het huwelijk al gezamenlijk waren. Alle zaken die ieder voor het huwelijk privé had of schenkingen en erfenissen blijven buiten de verdeling van een scheiding. Als u en uw partner het eens zijn over de verdeling en er geen minderjarige kinderen zijn, dan kunt u het geregistreerd partnerschap beëindigen zonder tussenkomst van een rechter. Dit moet worden vastgelegd in een overeenkomst. Hierin staat onder andere dat het huwelijk of geregistreerd partnerschap ontbonden is, wat de verdeling van bezittingen, woning en eventuele schulden zijn, is een verrekening of verevening van pensioenrechten opgenomen en indien er kinderen zijn staat er ook in hoeveel alimentatie er betaald wordt. Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Dan moet u ook een ouderschapsplan maken. Zowel het echtscheidingsconvenant als het ouderschapsplan wordt ingediend bij de rechtbank.
Wat kunnen we voor u betekenen?
Meer weten over Scheiden? Wellicht vindt u onderstaande onderwerpen ook interessant.

Verder zonder elkaar.
Familiemeesters helpt u een nieuwe weg te vinden.
Waarom Familiemeesters?
Alle familierecht specialisten onder 1 dak
Wij zijn een one-stop shop van juristen, advocaten en notarissen, allemaal gespecialiseerd op familierecht. Hierdoor is er altijd de juiste rechtspersoon voor u in huis en kunnen wij uw zaak zelf geheel afwikkelen zonder u te moeten doorverwerwijzen naar een ander. Dat scheelt u veel tijd en extra kosten.
Begrijpelijke taal
Bij Familiemeesters hebben we als missie om de belangrijkste familie gerelateerde momenten in uw leven begrijpelijk te regelen. Daarom leggen we het u graag duidelijk aan u uit, zodat u begrijpt wat u ondertekent.
Markt-conforme tarieven
We hanteren we een heldere en efficiënte aanpak en planning, waardoor u altijd goed wordt geholpen voor een markt-conform tarief.
Betrokken
Familiemeesters brengt onderwerpen uit de praktijk aan de orde die voor iedereen herkenbaar zijn en informeren u hoe u dit juridisch goed moet regelen. Dat doen we altijd op een betrokken en oplossingsgerichte wijze.
Passende oplossingen
Verder kijken dan het opmaken van een akte en maatwerk, daar houden wij van bij Familiemeesters. We denken graag met u mee over de best passende oplossingen voor uw vraagstukken.
Op kantoor, online of locatie
Familiemeesters heeft verschillende vestigingen. Wilt u uw persoonlijke situatie liever online of thuis bespreken? Ook dat is geen probleem. We denken graag met u mee om zaken beter en eenvoudiger te regelen.
6 dagen open
Kunt u geen vrij nemen voor een afspraak? Geen probleem, we staat zes dagen per week voor u klaar. Ook ’s avonds en op zaterdag bent u van harte welkom.
Eerste gesprek gratis
Het goed vastleggen en regelen van zaken voorkomt nare situaties in de toekomst. We vinden het belangrijk dat u zich goed voelt bij Familiemeesters. Daarom is het eerste gesprek altijd gratis.